Hva er trenden innenfor treningstøy akkurat nå? Treningstøy er som alle andre klær, sesongbasert. Og på samme måte som andre klær vil det være trender som kommer og går. Trendy treningsklær brukes ikke lenger bare på treningssenteret, men på cafe, på jobb og andre aktiviteter. Hvis vi trener for å se bra ut, ønsker vi også å se bra ut når vi trener. Her er høstens og vinterens treningstøy trender 2016!

Mye av det som er inn i høst har også vært inn i hele år, men ofte så ser man det tydeligere på slutten av året da moten virkelig setter seg. Det begynner også å bli vinter så treningstights og joggebukser kombinert med gensere, jakker og frakker er mer aktuelt. Kulda er likevel ikke noe hindring når vi farter fram og tilbake på trening og vi ønsker å gå i noe som er komfortabelt. I mange tilfeller er en tykk joggebukse eller treningstights ofte varmere enn den gamle jeansen.

 

Dette er høstens og vinterens treningsklær trender 2016

 

1.  Blomster mønster

Blomster ble tidlig et populært mønster på treningstights og topper i år. Det begynte med noen få designere (Onzie, Running Bare, Mara Hoffman) som hadde det på sine klær til at Adidas Stella Mccartney fikk det. Nå er ikke bare blomster populært på treningstøy, men vi ser det også på bomber jakker og andre klær som matcher. Dette er helt perfekt når du skal sette sammen ditt antrekk. Denne trenden blomstrer mer og mer og vi skal ikke se bort fra at vi kommer til å se mer av den utover vinteren og begynnelsen av 2017. Zara bomber i blomstermønster

 

Zara bomber jakke
Stilig blomstermønster i Zara bomber jakke

 

2. Joggebukse med stil

Jo, joggebukse har vært med oss på supern noen par ganger, men den har enda ikke vært så mye med på byn, cafen eller jobben. Men dette endrer seg nå. Joggebuksene blir mer stilfulle, de får bedre stoff og flottere fasong. Fasongen har mye å si slik at den ikke sitter “slafsete”, men stramt rundt de stedene som er riktige. Denne joggebuksen fra MICHI illustrerer perfekt hvordan stilen skal være. Elegant stil med lomme som kombinerer seg i stilen. Joggebuksen er varm slik at den kan benyttes på kalde dager. MICHI Stardust joggebukse kjøper du her.

 

MICHI stardust joggebukse grå
Komfortabel joggebukse med skinnende deisgn

 

3. Flyknit joggesko

Har du ikke sett eller kjøpt et slikt par joggesko i 2016, så er det stor sannsynlighet for at du vil anskaffe et i 2017. Nike Flyknit joggesko har et slags form for strikket overflate som puster godt og ser utrolig tøft ut. Skoene ser ut som en blanding av en gammel raggsokk og en moderne joggesko. Det er ikke bare Nike som har dette konseptet, men flere andre merker som APL og Adidas.

 

APL joggesko
APL knit joggesko

 

4. Stilfulle Sports-BH’er

En god sports BH er noe som er essensielt på enhver treningsøkt. Funksjonalitet er derfor det aller viktigste når du skal investere i en ny BH. Men det er ikke noe i veien for at sports-BH’en også ser bra ut samtidig som at den er god å ha på. Trenden viser at man går litt bort dra de tradisjonelle BH’ene og flere ønsker å også ha en BH som er stilfull på trening. I yogatimer, på sommeren og i varme treningstimer er det flere som tør å trene kun i sports-bh. Særlig hvis den er ekstra stilfull. Den er også et perfekt plagg til å kombinere med åpne jakker og luftige singletter. Det beste er at du kan velge å vise den når du har lyst. KORAL Versatility Sports-BH kjøper du her.

 

KORAL sports-bh

 

5. Naturlige farger

Farger er noe som er viktig innenfor trender. Og det er intet unntak når man skal se på trendy treningstøy. Vi kan se at de sterke lyse fargene har gått bort og rolige naturlige farger er det som gjelder. Det kan fortsatt være modige mønster og utagerende print på f.eks. treningstights, men fargene er nedtonet. Særlig sort og grå er veldig populære farger, men også farger som følger nedtonet blå, nedtonet rød og nedtonet grønn er inn.

 

6. Tilbehør, tilbehør, tilbehør

Trendy treningstøy trenger også trendy tilbehør. Og det er flere som har fått øyne opp for å kunne ta stilen helt ut. Hvorfor skal treningsbaggen være kjedelig når resten er stilfullt. Du trenger ikke å dra det så langt som å investere i en ny Apple iWatch, men en sammensetning av vesker, treningshåndkle og lignende gir ofte det lille ekstra som skal til. Det blir ofte letter å kombinere din sporty stil med ulike plagg. Her er det bare å prøve seg fram. Vi har treningshåndkle fra Manduka som kommer i mange flotte farger. Manduka eQua håndkle kan kjøpes her.

Treningstøy, yoga håndkle og hårbånd
Manduka hårbånd og håndkle

 

7. Store logoer forsvinner

I begynnelsen av året var store logoer veldig inn for trendy treningstøy. Adidas, Puma og til og med Nike var fremtredende med denne trenden. Nå forsvinner mer de store logoene og det er andre detaljer i tøyet som kommer fram. Treningsklærne vil ha en mer nedtonet stil med stoff som mesh og sømmer i tøyet som stikker frem. Du vil allikevel se flotte mønster og farger, men logoer som dekker hele tightsen eller jakken vil det bli mindre av. Det hører også sammen med den aktivelivsstilen der vi bruker mer treningstøy på jobb, hjemme og andre aktiviteter. Vi ønsker ikke da en framtreden logo å vise frem, men heller et stilfullt nedtonet treningstøy.

 

8. Treningstights med lommer

Lommer vil du se mer og mer av framover. Ikke bare treningstights med lommer, men også treningstopper, løpevester og andre lignende plagg. Vi er fortsatt evig avhengig av mobiltelefonen vår og andre småting når vi skal ut å trene. Og noen ting ønsker vi ikke å legge fra oss. Vi er også vant med lommer på jeans. Så når vi nå bytter ut jeans med tights så savner vi lommene. En treningstights med lommer kan du fint ta med ut på en shopping tur der du putter ting opp og ned av lommene. På løpevester og andre treningsklær blir lommer som tåler fuktighet og vann også mer populære. Det er små hendige lommer som ikke kommer i veien for treningen. MICHI Suprastelle m/ lomme kjøpes her.

 

 

MICHI Suprastelle treningstights side med lomme
Svart treningstights fra Michi med luft mesh detaljer og sidelommer. Bilde er fra siden med lomme.

9. Mer Mesh og mer detaljer

Hva er Mesh? Jo Mesh er et tynt stoff med huller. Ofte sett med bikubemønster. Stoffet brukes ofte i treningstøy for å gi ekstra lufting på forskjellige partier. Nå brukes det mer og mer i trendy treningstøy for å gi ekstra lufting der du svetter mest og også for gi en flott stilfull look. Særlig ser man det på treningstights som setter sammen flere forskjellig type stoffer og gjerne deler inn tightsen i forskjellige områder med mesh. Sømmer som markerer et mønster kommer også mer. Man kan lett se det på Moto (Motorcycle Look) stilen som har blitt veldig populær både på tights og på jakker. Her bruker man sømmer og stoff for å lage et mønster. KORAL Moto kjøpes her.

 

Alo Yoga treningstights
Alo Yoga Moto
koral moto treningstights
Koral Moto tights svart detalj kne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noen andre viktige tips når du skal kjøpe treningsklær som er trendy

  • Husk i første omgang at funksjonalitet viktigst. Fordi om plagget ser fancy og flott ut så er det viktig å tenke på kvalitet på det treningstøyet du trener mye i. Alle tester viser at dyrere treningstøy er bedre enn billig pga. sammensetningen av stoff og slitestyrke,
  • Ønsker du ikke å bruke mye penger på et trendy plagg som du er usikker på om varer ut sesongen. Kjøp heller tilbehør eller billigere trendy plagg som suplementerer dine standard plagg.
  • Kjøp gjerne et standard plagg i høy kvalitet for så å bruke dette sammen med andre plagg igjen. Kjøp høy kvalitet hvis du vasker og bruker treningstøyet ofte. Plagg i høy kvalitet nupper ikke, mister ikke fargen og tåler mye svette og fuktighet.
  • Vent å se ann trenden litt. Det er ofte mange trender som ikke setter seg og blir raskt borte. Ha litt is i magen med å kjøp det mest trendy plagget. Men ikke for lenge. Veldig ofte vil populære plagg bli solgt ut fort. Og da kommer ikke disse inn igjen.
  • Se hva designerne lager. Designerne setter først trenden før store merkevarehus som Nike, Adidas og Puma kommer med de samme type klærne. Hvis en ting er populært for flere designere av treningsklær så skal man ikke se bort i fra at det vil ta av hos flere.

 

Nå er det din tur! Kommenter gjerne under om hvilken trend du synes er best og hvilke plagg du liker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

FÅ 15% PÅ DITT FØRSTE KJØP!